Du behöver
- köttfärs 600 g
- 2 st palsternackor
- 3 st morötter
- 1 st purjolök
- 4 st potatis mellanstora
- 2 msk smör
- salt
- peppar
- 3 msk tomatpuré
- 3 st köttbuljongtärningar
- vatten så att det täcker grönsakerna och köttfärsen
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Först steker man köttfärsen.
2
Sedan så river man potatisen, palsternackan och morrötterna och stimlar purjolöken.
3
Sedan häller man potatisen, palsternackan, purjolöken och morrötterna ner i en stor gryta med köttfärsen i. Sedan slår man över vattnet.
4
Sedan låter man det koka i ca 15 minuter tills grönskaerna är mjuka.
5
Sen blandar man ner tomatpurén och kryddar efter eget behag.
6
Servera med ett gott bröd med en bit ost på.