Köttsoppa med mycket rotfrukter

Genom att bryna köttet i små tärningar får du ut mycket köttsmak utan att tillagningstiden blir alltför lång.

Du behöver

  • 300 g nötkött benfritt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1.5 l vatten
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 bitar rotselleri
  • 2 st purjolök
  • 4 st potatis medelstora
  • 1.5 tsk salt
  • 10 st vitpepparkorn
  • persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i små tärningar och bryn dessa i matfett i en gryta. Späd med ca 5 dl vatten och koka under lock i ca 30-45 minuter.

2
Skala och ansa grönsakerna under tiden. Skär dem i bitar, lägg ner dem i grytan och häll i resten av vattnet. Salta och lägg i pepparkornen.

3
Koka soppan under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 20-30 minuter. Klipp över persiljan och servera med ostsmörgås.


Kommentar:
Om du kokar en större sats av soppan så var sparsam med vattnet till buljongen. Då tar soppan mindre plats i frysen. Späda kan du göra vid upptiningen.

Scroll to Top