Du behöver
- 300 g nötkött benfritt
- 1 msk smör eller margarin
- 1.5 l vatten
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 bitar rotselleri
- 2 st purjolök
- 4 st potatis medelstora
- 1.5 tsk salt
- 10 st vitpepparkorn
- persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i små tärningar och bryn dessa i matfett i en gryta. Späd med ca 5 dl vatten och koka under lock i ca 30-45 minuter.
2
Skala och ansa grönsakerna under tiden. Skär dem i bitar, lägg ner dem i grytan och häll i resten av vattnet. Salta och lägg i pepparkornen.
3
Koka soppan under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 20-30 minuter. Klipp över persiljan och servera med ostsmörgås.
Om du kokar en större sats av soppan så var sparsam med vattnet till buljongen. Då tar soppan mindre plats i frysen. Späda kan du göra vid upptiningen.