Krispig äppelpaj med vaniljfluff

En lättgjord äppelkaka med ett härligt cornflakestäcke. Skön som en dröm i äppeltider.

Du behöver

  • 5 st äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Smuldeg:

100 g smör rumsvarmt
4 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
7 dl cornflakes

Vaniljfluff:

2 st ägg
2 msk socker
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Börja med smuldegstäcket. Blanda samman smör, socker, mjöl och cornflakes i en skål. Arbeta ihop allt till en smulig massa med hjälp av fingertopparna.

2
Skala och kärna ur äpplen. Skär dem i klyftor. Lägg dem i en smord eldfast form.

3
Strö över kanel och vaniljsocker. Strö över smuldegen.

4
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

5
Vispa ägg och socker till vaniljfluffen. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten. Tillsätt vaniljsocker och rör om försiktigt. Bjud pajen varm eller ljummen med vaniljfluff.

Scroll to Top