Du behöver
- 10 st kycklingben
- 1.5 msk smör eller margarin
- 2 st gul lök hackade
- 1.5 msk curry
- 200 g aprikoser torkade i bitar
- 3 st pressade vitlöksklyftor
- 1 pkt saffran
- 1.5 msk kardemumma mald
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 5 dl vatten
- 150 g palsternacka
- 1/2-1 tsk salt
Garnering:
basilikablad
Tillbehör:
2 dl råris
vatten + salt
2 st äpplen gröna grovhackade
2.5 msk hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn kycklingbenen i lite smör runt om. Lägg dem i en gryta. Fräs lök och curry i lite smör och lägg i grytan.
2
Tillsätt aprikoser, vitlök, saffran, kardemumma, buljongtärning och vatten. Sjud på svag värme under lock ca 20 minuter. Lägg mot slutet av kokningen i palsternackan, skalad och delad i mindre bitar. Smaka av med lite salt. Garnera med basilikablad.
3
Koka riset enligt anvisning på paketet. Blanda ner äppeltärningar och låt det stå ca 5 minuter. Rör ner persiljan och servera riset till grytan.