Kycklingben i indisk currygryta med äppelris

Du behöver 10 st kycklingben 1.5 msk smör eller margarin 2 st gul lök hackade 1.5 msk curry 200 g aprikoser torkade i bitar 3...

Du behöver

  • 10 st kycklingben
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 2 st gul lök hackade
  • 1.5 msk curry
  • 200 g aprikoser torkade i bitar
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 pkt saffran
  • 1.5 msk kardemumma mald
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 5 dl vatten
  • 150 g palsternacka
  • 1/2-1 tsk salt

Garnering:

basilikablad

Tillbehör:

2 dl råris
vatten + salt
2 st äpplen gröna grovhackade
2.5 msk hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn kycklingbenen i lite smör runt om. Lägg dem i en gryta. Fräs lök och curry i lite smör och lägg i grytan.

2
Tillsätt aprikoser, vitlök, saffran, kardemumma, buljongtärning och vatten. Sjud på svag värme under lock ca 20 minuter. Lägg mot slutet av kokningen i palsternackan, skalad och delad i mindre bitar. Smaka av med lite salt. Garnera med basilikablad.

3
Koka riset enligt anvisning på paketet. Blanda ner äppeltärningar och låt det stå ca 5 minuter. Rör ner persiljan och servera riset till grytan.

Scroll to Top