Kycklingfilé med rosésås

Av kycklingfilé kan man snabbt laga många goda rätter. Här är en av favoriterna.

Du behöver

  • kycklingfilé ca 400 g
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1.5 dl vin torrt vitt
  • 1 dl buljong (tärning)
  • 1/2-1 msk senap fransk ljus
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2-1 msk rosépeppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Vänd filéerna i mjölet. Stek dem på svag värme ca 8 minuter på var sida. De ska vara genomstekta. Salta, peppra och ta upp dem ur stekpannan. Håll dem varma.

2
Häll vin och buljong i stekpannan. Koka upp och rör ner senap och grädde. Sjud till lagom konsistens. Rör i den grovstötta rosépepparen.

3
Lägg upp kycklingen på varma tallrikar och häll såsen över. Servera med ris eller kokt potatis, sallad och någon grönsak.

Scroll to Top