Du behöver
- kycklingfilé ca 400 g
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk smör eller margarin
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1.5 dl vin torrt vitt
- 1 dl buljong (tärning)
- 1/2-1 msk senap fransk ljus
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1/2-1 msk rosépeppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Vänd filéerna i mjölet. Stek dem på svag värme ca 8 minuter på var sida. De ska vara genomstekta. Salta, peppra och ta upp dem ur stekpannan. Håll dem varma.
2
Häll vin och buljong i stekpannan. Koka upp och rör ner senap och grädde. Sjud till lagom konsistens. Rör i den grovstötta rosépepparen.
3
Lägg upp kycklingen på varma tallrikar och häll såsen över. Servera med ris eller kokt potatis, sallad och någon grönsak.