Lättlagad festfisk

Du behöver 500 g spättafiléer 2 st morötter 1 st purjolök 1 dl vispgrädde 2 dl gräddfil 1 msk vetemjöl salt och peppar 2 st...

Du behöver

  • 500 g spättafiléer
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2 st tomater
  • 300 g räkor
  • gräslök

Ugn: 200 (infinity)

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala morötterna och riv dem på råkostjärn på den grova sidan. Ansa och strimla purjolöken. Låt morötter och purjolök sjuda några minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och krama ur det mesta.

2
Lägg morötter och purjolök i en smord eldfast form. Lägg spättfiléerna ovanpå och salta lätt.

3
Rör ut mjölet i grädden och tillsätt gräddfilen. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över fisken.

4
Skär tomaterna i tunna klyftor och lägg dem runtom i formen.

5
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

6
Strö över de rensade räkorna och klipp över gräslök. Bjud kokt ris eller kokt potatis till.

Scroll to Top