Linsfärsbiffar med grekisk sallad

Du behöver 3 dl linser gröna 2 st lökar små gula 3 st potatis ca 200 g 0.5 dl sojamjöl 0.5 tsk timjan salt Grekisk...

Du behöver

  • 3 dl linser gröna
  • 2 st lökar små gula
  • 3 st potatis ca 200 g
  • 0.5 dl sojamjöl
  • 0.5 tsk timjan
  • salt

Grekisk sallad:

1 st squash liten
2 st tomater
1 st rödlök
1 st paprika röd + 1 grön
75 g fetaost tärnad
17.5 st oliver
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj linserna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Låt linserna rinna av.

2
Skala och grovhacka löken.

3
Mosa eller mixa linser, lök och potatis till en massa. Tillsätt sojamjöl, salt och timjan. Arbeta ihop till en färs.

4
Skala rödlöken till salladen och skär den i klyftor. Kärna ur paprikorna och tärna dem. Tärna tomat och squash.

5
Fräs löken mjuk i lite olivolja. Tillsätt grönsakstärningarna och låt dem fräsa några minuter. Lägg i oliver och fetaost. Låt det bli genomvarmt.

6
Forma biffar av linssmeten med vattensköljda händer. Stek biffarna gyllene på båda sidorna i lite matfett.

7
Lägg upp biffarna tillsammans med den varma salladen. Garnera eventuellt med färska basilikablad.

Scroll to Top