Du behöver
- 3 dl linser gröna
- 2 st lökar små gula
- 3 st potatis ca 200 g
- 0.5 dl sojamjöl
- 0.5 tsk timjan
- salt
Grekisk sallad:
1 st squash liten
2 st tomater
1 st rödlök
1 st paprika röd + 1 grön
75 g fetaost tärnad
17.5 st oliver
salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj linserna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Låt linserna rinna av.
2
Skala och grovhacka löken.
3
Mosa eller mixa linser, lök och potatis till en massa. Tillsätt sojamjöl, salt och timjan. Arbeta ihop till en färs.
4
Skala rödlöken till salladen och skär den i klyftor. Kärna ur paprikorna och tärna dem. Tärna tomat och squash.
5
Fräs löken mjuk i lite olivolja. Tillsätt grönsakstärningarna och låt dem fräsa några minuter. Lägg i oliver och fetaost. Låt det bli genomvarmt.
6
Forma biffar av linssmeten med vattensköljda händer. Stek biffarna gyllene på båda sidorna i lite matfett.
7
Lägg upp biffarna tillsammans med den varma salladen. Garnera eventuellt med färska basilikablad.