Lövbiff med ädelostsås

Med minimalt arbete i köket kan du bjuda på den här goda biffen. Lövbiff och purjolök varvas i en gräddig sås som får god smak av ädelost.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • 1 purjolök
  • 50 g ädelost
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk potatismjöl

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär lövbiffarna i strimlor. Ansa och strimla purjolöken.
2
Varva biff och purjolök i en smord eldfast form.
3
Mosa ädelosten och rör ner den i en kastrull tillsammans med grädde, salt och peppar. Låt det koka upp under omrörning. Rör ner potatismjölet.
4
Häll blandningen över köttet och stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Kokt ris och sallad är gott till.
Scroll to Top