Du behöver
- 1 st burk majskorn
- 2 st röda paprikor
- 2 st paprikor gula
- 1 st gul lök
- 1 st vitlök
- 2.5 dl tomatjuice
- 1/2-2 tsk tabasco grön
- salt
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Halvera paprikorna och kärna ur dem. Lägg halvorna med kupiga sidan upp på en bakpappersklädd plåt. Grilla dem tills skalet börjar bli svartprickigt, 5-10 minuter.
2
Spola av paprikorna i kallt vatten. Dra av skalet och skär paprikorna i breda strimlor.
3
Skala löken och skär den i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlökshack mjukt och glansigt i lite matfett.
4
Tillsätt paprikastrimlor, tomatjuice och tabasco, Låt allt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
5
Låt majskornen rinna av väl. Rör sedan ner dem i lök- och paprikablandningen. Låt kompotten sjuda ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt.