Majskompott

Kompotten smakar jättegott till fågel.

Du behöver

  • 1 st burk majskorn
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st paprikor gula
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlök
  • 2.5 dl tomatjuice
  • 1/2-2 tsk tabasco grön
  • salt

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Halvera paprikorna och kärna ur dem. Lägg halvorna med kupiga sidan upp på en bakpappersklädd plåt. Grilla dem tills skalet börjar bli svartprickigt, 5-10 minuter.

2
Spola av paprikorna i kallt vatten. Dra av skalet och skär paprikorna i breda strimlor.

3
Skala löken och skär den i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlökshack mjukt och glansigt i lite matfett.

4
Tillsätt paprikastrimlor, tomatjuice och tabasco, Låt allt sjuda på svag värme ca 10 minuter.

5
Låt majskornen rinna av väl. Rör sedan ner dem i lök- och paprikablandningen. Låt kompotten sjuda ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt.

Scroll to Top