Malins havsgryta

En favoriträtt som du lätt lagar till medan potatis eller ris kokar!

Du behöver

  • 400 g torskfilé färska eller tinade
  • 1 st purjolök strimlad
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 msk pressad citron
  • 1 st musslor ca 250 g
  • 0.5 kg räkor som skalas
  • dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Fräs purjolöken i matfett tills den är mjuk utan färg. Strö över mjöl och rör om.

2
Tillsätt grädde, salt, peppar, chilisås och citron. Lägg i fisken skuren i bitar. Sjud på svag värme under lock ca 6­-8 minuter.

3
Blanda försiktigt ner de avrunna musslorna och räkorna. Låt allt bli genomvarmt utan att koka. Garnera med dill och servera grytan med kokt pressad potatis eller ris. Sallad är gott till.

Scroll to Top