Du behöver
- 3.5 dl socker
- 1 msk kanel malen
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat eller bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2.5 dl filmjölk vanlig eller lättfil
- 1 st ägg
- 0.5 dl matolja
Glasyr:
0.5 dl florsocker
1.5 tsk mjölk
Det här behövs:
Gör så här
1
Blanda en tredjedel av sockret med kanelen och sätt åt sidan.
2
Blanda mjöl, bikarbonat eller bakpulver, salt och resten av sockret i en skål.
3
I en annan skål blandas filmjölk, ägg och olja.
4
Rör i mjölblandningen men endast till det har precis blandats.
5
Smörj en avlång brödform, ca 23 cm x 12 cm x 7 cm (de egendomliga måtten beror på att jag bor i USA och mäter i inches). Häll hälften av smeten i formen. Strö över hälften av kanelsockret och häll därefter försiktigt på resten av smeten. Strö över resten av kanelsockret och skär sedan i smeten med en kniv, fram och tillbaka så att kanelsockret bildar virvlar.
6
Baka i 175 grader ca 45-50 minuter.
7
Låt svalna i formen i 10 minuter innan den läggs på galler för att svalna helt. Blanda glasyren och droppa över kakan.
Går bra att frysa men uteslut då glasyren.