Du behöver

  • 3.5 dl socker
  • 1 msk kanel malen
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat eller bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl filmjölk vanlig eller lättfil
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl matolja

Glasyr:

0.5 dl florsocker
1.5 tsk mjölk

Det här behövs:

Gör så här

1
Blanda en tredjedel av sockret med kanelen och sätt åt sidan.

2
Blanda mjöl, bikarbonat eller bakpulver, salt och resten av sockret i en skål.

3
I en annan skål blandas filmjölk, ägg och olja.

4
Rör i mjölblandningen men endast till det har precis blandats.

5
Smörj en avlång brödform, ca 23 cm x 12 cm x 7 cm (de egendomliga måtten beror på att jag bor i USA och mäter i inches). Häll hälften av smeten i formen. Strö över hälften av kanelsockret och häll därefter försiktigt på resten av smeten. Strö över resten av kanelsockret och skär sedan i smeten med en kniv, fram och tillbaka så att kanelsockret bildar virvlar.

6
Baka i 175 grader ca 45-50 minuter.

7
Låt svalna i formen i 10 minuter innan den läggs på galler för att svalna helt. Blanda glasyren och droppa över kakan.


Kommentar:
Går bra att frysa men uteslut då glasyren.