Du behöver
- 500 g kassler benfri
- 2 msk portvin eller sherry
- 2.5 tsk rosépeppar krossad
- 5 dl grönsaksbuljong (tärning)
- 300 g smålök
- 300 g morötter i slantar
- 250 g broccolibuketter
- 1.5 tsk soja
- 2 tsk potatismjöl
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skiva kasslern mycket tunt (som smörgåspålägg). Lägg den på ett fat med cirka hälften av rosépepparn mellan skivorna. Droppa över vinet.
2
Koka upp buljongen och lägg först i de skalade lökarna och låt dem koka 5 minuter, innan broccoli och morotsslantar läggs i. Koka vidare i ca 5 minuter.
3
Ta upp grönsakerna och håll dem varma. Blanda ner resten av rosépepparn och sojan. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och red av buljongen. Smaka av.
4
Lägg ner köttet i såsen, så att det blir varmt. Servera med grönsakerna på varma tallrikar, gärna med potatis för den som är extra hungrig.