Marinerad kassler med rosépeppar

Lättlagad, mager och god kasslerrätt med en liten ?doft? av Kinamat.

Du behöver

  • 500 g kassler benfri
  • 2 msk portvin eller sherry
  • 2.5 tsk rosépeppar krossad
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning)
  • 300 g smålök
  • 300 g morötter i slantar
  • 250 g broccolibuketter
  • 1.5 tsk soja
  • 2 tsk potatismjöl

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skiva kasslern mycket tunt (som smörgåspålägg). Lägg den på ett fat med cirka hälften av rosépepparn mellan skivorna. Droppa över vinet.

2
Koka upp buljongen och lägg först i de skalade lökarna och låt dem koka 5 minuter, innan broccoli och morotsslantar läggs i. Koka vidare i ca 5 minuter.

3
Ta upp grönsakerna och håll dem varma. Blanda ner resten av rosépepparn och sojan. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och red av buljongen. Smaka av.

4
Lägg ner köttet i såsen, så att det blir varmt. Servera med grönsakerna på varma tallrikar, gärna med potatis för den som är extra hungrig.

Scroll to Top