Marinerad kycklingfilé med feta- och vallmokräm

Du behöver 4 st kycklingfiléer Marinad: 3 msk matolja 1 msk balsamicovinäger 0.5 tsk paprikapulver 2 msk kycklingfond konc Bong Touch of Taste Feta- och...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer

Marinad:

3 msk matolja
1 msk balsamicovinäger
0.5 tsk paprikapulver
2 msk kycklingfond konc Bong Touch of Taste

Feta- och vallmokräm:

1 tsk fransk senap
2 dl lätt crème fraiche
100 g fetaost riven
2 msk vallmofrö
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk olivolja
0.5 krm vitpeppar

Gör så här

1
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingfiléerna. Knyt påsen ordentligt och lägg dem i kylen ca 5 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.

2
Rör samman alla ingredienserna till feta- och vallmokrämen. Smaka av.

3
Tag fram köttet 30 minuter innan det skall grillas. Lägg filéerna på grillen och grilla dem ca 4-5 minuter per sida.

4
Bjud feta- och vallmokrämen till. Grillad bakpotatis, grillade grönsaker och baconlindad chevreost är härliga tillbehör.

5
Skölj, torka och skär potatisen i ca 2-3 mm tjocka skivor. Koka potatisen ett par minuter. Tag upp potatisskivorna och torka dem. Pensla potatisen med lite matolja och strö över lite salt eller kött- och grillkrydda. Lägg dem på grillen och grilla dem mjuka. Vänd potatisskivorna några gånger under tiden.

6
Grillade tomater: Dela tomaterna och pensla dem med lite matolja. Strö över finklippta färska örter. Lägg tomaterna längst ut på grillen och grilla dem ca 5-6 minuter.

Scroll to Top