Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • salt och peppar

Marinad:

5 msk olivolja
saft från 1
1 msk persilja finhackad

Tomatsås:

2 st vitlök klyftor
1 st burk krossade tomater
4 st ansjovisfiléer
salt och peppar

Nudlar med grönsaker:

400 g äggnudlar
1 st morot
1 st purjolök
1 st zucchini liten

Garnering:

timjan

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman olivolja, pressad citronsaft och finhackad persilja till marinaden. Skölj och torka av fisken. Lägg fisken i marinaden och ställ den kallt ca 1 timme.

2
Skala och finhacka vitlöken till såsen. Fräs den mjuk och glansig i lite olivolja. Hacka ansjovisen och lägg ner dem i kastrullen tillsammans med tomatkross. Låt såsen koka ihop något. Smaka av med salt och peppar.

3
Skala och skär moroten i fina stavar. Ansa och strimla purjolöken. Skär zucchinin i strimlor. Fräs alla grönsakerna i lite matolja tills de mjuknar. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Rör ner de färdigkokta nudlarna i grönsaksröran.

4
Tag upp torskfiléerna och skär dem i portionsbitar. Stek dem försiktigt lätt gyllene på båda sidorna. Salt och peppra.