Du behöver
- 2 st melon små
- 2 dl hallon frysta eller färska
Glass:
2 st äggulor
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Maräng:
2 st äggvitor
0.5 dl florsocker
flagad mandel
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Vispa äggulor och socker pösigt. Smaksätt med vaniljsocker. Vispa grädden och blanda i äggsmeten. Häll smeten i en form och frys glassen i minst 3 timmar.
2
Dela melonerna och ta ur kärnorna. Skär av lite av botten, så att halvorna kan stå stadigt.
3
Ställ melonerna på ett ugnssäkert fat. Lägg några hallon i kärnhålen och fördela glassen ovanpå.
4
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret. Vispa smeten fast. Täck fyllningen helt med marängsmeten. Strö över flagad mandel. Ställ fatet mitt i ugnen tills marängen fått fin färg, ca 2-3 minuter. Servera genast.
Tänk på, att när du vispar äggvitor, måste skål och visp vara absolut torra och rena. Du kan naturligtvis byta ut hallonen mot andra bär. Vill du förenkla desserten ännu mer, fyller du melonen med färdigköpt glass innan du toppar med marängsmet.