Mexikansk lasagne

En god och lättgjord lasagne som bara ska gräddas ca 10­-15 minuter.

Du behöver

  • 400 g blandfärs
  • 1 st lök stor gul
  • 100 g rotselleri
  • 1 st påse Old El Paso Taco eller Chili kryddmix
  • 1 st burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1/2-1 st chili burk grön
  • salt och peppar
  • 5 dl ost grovt riven
  • 250 g keso
  • 1 st ägg
  • 0.75 dl mjölk
  • 24 st nachochips eller tortilla chips

Garnering:

oliver
cocktailtomater

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och rotselleri. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt smuligt.

2
Tillsätt kryddor, tomater, tomatpuré, vatten och grön chili. Låt såsen puttra utan lock på svag värme ca 10-­15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Rör ut keson med mjölk, ägg och hälften av den rivna osten.

4
Lägg ca 1/3 av köttsåsen i en smord eldfast form. Bred cirka hälften av ostmassan över. Täck med nachips. Upprepa med ännu ett lager köttsås, ostmassa och nachips. Bred resten av köttfärssåsen över och strö på den resterande osten.

5
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

6
Garnera med nachips eller tortilla chips, cocktailtomater och oliver. Bjud sallad till.


Kommentar:
Du kan byta ut chipsen mot brutna tacoskal.

Scroll to Top