Nässelsoppa

Koka en ljuvligt god soppa på späda nässlor och få en värdefull vitaminkick på köpet!

Du behöver

  • 2 l nässlor små
  • 1.25 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl

Tillbehör:

hårdkokta ägg
rädisor
gräslök

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj nässlorna väl i rikligt med kallt vatten. Repa bladen från de grova stjälkarna.

2
Lägg nässlorna i en kastull med vattnet. Låt det koka ca 15 minuter. Låt nässlorna svalna.

3
Ta upp nässlorna och krama ur vattnet. Hacka nässlorna med en kniv.

4
Smält matfettet i en kastrull. Lägg i nässlorna och låt dem fräsa med någon minut. Strö över mjölet och rör om.

5
Späd med nässelvattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka på svag värme 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bjud ägghalvor, skivade rädisor och gräslök till soppan.

Scroll to Top