Du behöver
- 2 l nässlor små
- 1.25 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk smör eller margarin
- 3 msk vetemjöl
Tillbehör:
hårdkokta ägg
rädisor
gräslök
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj nässlorna väl i rikligt med kallt vatten. Repa bladen från de grova stjälkarna.
2
Lägg nässlorna i en kastull med vattnet. Låt det koka ca 15 minuter. Låt nässlorna svalna.
3
Ta upp nässlorna och krama ur vattnet. Hacka nässlorna med en kniv.
4
Smält matfettet i en kastrull. Lägg i nässlorna och låt dem fräsa med någon minut. Strö över mjölet och rör om.
5
Späd med nässelvattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka på svag värme 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bjud ägghalvor, skivade rädisor och gräslök till soppan.