Du behöver
- 10 st lasagneplattor förkokta
- vatten salt, matolja
- 4 st schalottenlökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 250 g champinjoner färska
- 2 st morötter
- 2 st paprikor
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 dl vatten
- 1.5 msk grönsaksfond (Bong eller Knorr)
- 125 g mozzarella
- basilika parmesanost
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och skiva svampen. Skär mozzarellan i tunna skivor. Skala och tärna morötterna.
2
Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten med matolja ca 9-10 minuter.
3
Fräs löksorterna, morot och svamp i lite matolja tills löken är mjuk och glansig.
4
Tillsätt paprikorna och låt dem fräsa med någon minut. Ta eventuellt upp lite för garnering.
5
Rör ner creme fraiche, vatten och grönsaksfond. Låt det puttra några minuter. Smaka av.
6
Lägg en lasagneplatta som botten. Lägg på mozzarella och häll lite sås över. Lägg på nästa platta, fortsätt med mozzarella och sås. Täck med lasagneplatta.
7
Garnera eventuellt med lite paprikaröra, basilika och hyvlad parmesanost. Bjud genast.