Öppen lasagne

Låt mozzarellan smälta på den varma pastan och såsen. Då blir lasagnen en riktig festmåltid.

Du behöver

  • 10 st lasagneplattor förkokta
  • vatten salt, matolja
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner färska
  • 2 st morötter
  • 2 st paprikor
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 msk grönsaksfond (Bong eller Knorr)
  • 125 g mozzarella
  • basilika parmesanost

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och skiva svampen. Skär mozzarellan i tunna skivor. Skala och tärna morötterna.

2
Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten med matolja ca 9-10 minuter.

3
Fräs löksorterna, morot och svamp i lite matolja tills löken är mjuk och glansig.

4
Tillsätt paprikorna och låt dem fräsa med någon minut. Ta eventuellt upp lite för garnering.

5
Rör ner creme fraiche, vatten och grönsaksfond. Låt det puttra några minuter. Smaka av.

6
Lägg en lasagneplatta som botten. Lägg på mozzarella och häll lite sås över. Lägg på nästa platta, fortsätt med mozzarella och sås. Täck med lasagneplatta.

7
Garnera eventuellt med lite paprikaröra, basilika och hyvlad parmesanost. Bjud genast.

Scroll to Top