Örtbröd med ost

Du behöver 100 g smör eller margarin 5 dl mjölk 50 g jäst 1 msk socker 2 tsk salt 1 dl hackade örter t ex...

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 dl hackade örter t ex basilika, persilja
  • 1.5 dl ost riven stark
  • vetemjöl ca 14 dl

Det här behövs:

Gör så här

1
Smält fettet, häll i mjölken och värm till 37°c. Rör ut jästen i degspadet.

2
Tillsätt socker, salt, örter, ost och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 2 delar och varje del i ca 15 bitar.

4
Forma bullar och lägg ca 15 stycken tätt på en plåt att jäsa samman till ett brytbröd. Klipp små jack i kanten på övriga bullarna. Låt jäsa i ca 30 minuter.

5
Pensla och stö på frön. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter och brytbrödet i ca 20 minuter. Låt brödet kallna på galler. Det går bra att frysa.

Scroll to Top