Du behöver
- 8 st innanlår tunna skivor
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar eller vitpeppar
Fyllning:
4 st baconskivor
Stekning:
2.5 dl buljong (tärning)
2 msk smör eller margarin
Sås:
3 dl sky + vatten
2 msk vetemjöl
1.5 dl grädde
salt peppar, soja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg köttskivorna bredvid varandra på en skärbräda. Dela baconskivorna och lägg på dem. Salta och peppra.
2
Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare.
3
Bryn rulladerna i matfett runt om. Lägg dem i en stekgryta och späd med buljong, lite i taget. Efterstek på svag värme ca 45-50 minuter.
4
Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna.
5
5. Mät upp skyn. Rör ut mjölet med grädden. Vispa ner redningen i skyn och sjud såsen ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja.
6
Lägg upp rulladerna och servera dem med sin sås. Bjud inlagd gurka, gelé och kokt potatis till.
En annan god fyllning till rulladerna är 8 ansjovisfiléer och 1 liten finhackad gul lök.