Oxrullader med gräddsås

Min barndoms söndagsmiddagar bestod ofta av oxrullader med många goda tillbehör.

Du behöver

  • 8 st innanlår tunna skivor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar eller vitpeppar

Fyllning:

4 st baconskivor

Stekning:

2.5 dl buljong (tärning)
2 msk smör eller margarin

Sås:

3 dl sky + vatten
2 msk vetemjöl
1.5 dl grädde
salt peppar, soja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg köttskivorna bredvid varandra på en skärbräda. Dela baconskivorna och lägg på dem. Salta och peppra.

2
Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare.

3
Bryn rulladerna i matfett runt om. Lägg dem i en stekgryta och späd med buljong, lite i taget. Efterstek på svag värme ca 45­-50 minuter.

4
Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna.

5
5. Mät upp skyn. Rör ut mjölet med grädden. Vispa ner redningen i skyn och sjud såsen ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja.

6
Lägg upp rulladerna och servera dem med sin sås. Bjud inlagd gurka, gelé och kokt potatis till.


Kommentar:
En annan god fyllning till rulladerna är 8 ansjovisfiléer och 1 liten finhackad gul lök.

Scroll to Top