Palsternacksgratäng

Palsternacka är en grönsak som oftast används styckvis i soppor och grytor. Men i den här rätten är de goda palsternackorna huvudingrediens.

Du behöver

  • 500 g palsternackor
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning

Täcke:

250 g keso
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk fransk senap
0.75 tsk örtsalt
0.5 krm svartpeppar
1 st vitlöksklyfta pressad

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skär palsternackorna i bitar. Koka dem mjuka i grönsaksbuljong. Låt dem rinna av.

2
Blanda keso, creme fraiche, mjölk, mjöl, senap, salt, svartpeppar och vitlök.

3
Lägg palsternackorna i en smord ugnssäker form. Bred kesoblandningen över. Grädda ca 20­25 minuter tills ytan fått vacker färg och rätten är genomvarm. Servera med grovt bröd och gärna en tomatsallad. Garnera med något grönt.

Scroll to Top