Pannkaka som wraps och rulle

Wrap är som en stor "ätbar tallrik" av tortillabröd, tunnbröd eller, som i det här fallet, tunn pannkaka. Brödet viks ihop till ett paket, som brukar ätas med händerna, men använder man pannkakor bör man nog ha kniv och gaffel. Det går förstås också bra att rulla ihop pannkakan med fyllning - det blir ju precis lika gott!

Du behöver

Tunna pannkakor

2.5 dl vetemjöl

Texmex-fyllning

200 g köttfärs
1 dl majskorn
1 msk olja
1 dl chilisås
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomat- och lökfyllning

1 st tomat
1 st lök liten gul
3 cm gurka färsk
2 krm pressad citron
1 krm socker
1 krm svartpeppar
2.5 st chilifrukt ringar av en
2 krm vitlökspulver
2 krm salt

Räkfyllning

200 g wokgrönsaker
0.5 msk smör eller margarin
0.5 dl vatten
0.5 dl chili sweet hot sås
100 g räkor rensade
2 krm vitlök finhackad
1.5 st avokado grovhackade
1 dl gräddfil
1 dl kokt ris

Gör så här

1
Pannkakor: Blanda mjölet med lika delar mjölk. Vispa till en slät smet. Vispa ner resten av ingredienserna.

2
Grädda tunna pannkakor, ca 3/4 dl smet i varje lagg. När ytan stelnat är det dags att vända pannkakan. Grädda dem ljusbruna. Lägg på fyllning och vik ihop till en wrap eller rulla ihop pannkakan.

3
Texmex-fyllning: Fräs färs, lök, paprika och majs i oljan under omrörning.
Tillsätt chilisåsen, salta och peppra och värm upp röran. Fyll pannkakorna som wraps eller rullar.

4
Tomat- och lökfyllning: Finhacka tomat, lök och gurka. Blanda alla ingredienserna och fyll pannkakorna som wraps eller rullar.

5
Räkfyllning: Fräs upp gönsakerna i matfett. Häll på vatten och sås. Koka några minuter. Blanda ner räkor, vitlök, avokado, gräddfil och ris. Fyll pannkakorna som wraps eller rullar.


Kommentar:
Gör gärna en större sats av fyllningen och frys in. Röran kan också användas till pasta och på varma smörgåsar. Finhacka tomat, lök och gurka. Blanda alla ingredienserna och fyll pannkakorna som wraps eller rullar.

Scroll to Top