Du behöver
- 500 g innanlår eller rostbiff
- 2 st lökar stora gula hackade
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk paprikapulver
- 1 st burk krossade tomater
- 3.5 dl buljong (tärning)
- 0.75 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1/2-1 st chilipeppar hackad
- 3 st paprika 1 röd, 1 grön, 1 gul
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 3×3 cm stora tärningar.
2
Fräs löken mjuk i fett i en gryta. Ta den från värmen. Blanda ner kött, paprikapulver och tomatkross. Salta och peppra.
3
Späd med hälften av buljongen och sjud grytan under lock tills köttet är mört, ca 1 timme. Späd med resten av buljongen under kokningen.
4
Ansa och strimla paprikorna. Blanda ner dem och chilin på slutet av kokningen. Bjud med ris eller potatis.
Paprikagrytan går bra att laga i en lergryta, som är genomfuktad. Sätt in grytan i kall ugn, som sätts på 200°. Låt grytan stå ca en timme och en kvart.