Paprikagryta från Pustan

Du behöver 500 g innanlår eller rostbiff 2 st lökar stora gula hackade 2 msk smör eller margarin 2 msk paprikapulver 1 st burk krossade...

Du behöver

  • 500 g innanlår eller rostbiff
  • 2 st lökar stora gula hackade
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 st burk krossade tomater
  • 3.5 dl buljong (tärning)
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2-1 st chilipeppar hackad
  • 3 st paprika 1 röd, 1 grön, 1 gul

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ca 3×3 cm stora tärningar.

2
Fräs löken mjuk i fett i en gryta. Ta den från värmen. Blanda ner kött, paprikapulver och tomatkross. Salta och peppra.

3
Späd med hälften av buljongen och sjud grytan under lock tills köttet är mört, ca 1 timme. Späd med resten av buljongen under kokningen.

4
Ansa och strimla paprikorna. Blanda ner dem och chilin på slutet av kokningen. Bjud med ris eller potatis.


Kommentar:
Paprikagrytan går bra att laga i en lergryta, som är genomfuktad. Sätt in grytan i kall ugn, som sätts på 200°. Låt grytan stå ca en timme och en kvart.

Scroll to Top