Pastarullar fyllda med vegetarisk röra

Av lasagneplattor gör vi pastarullar och fyller dem med en vegetarisk röra.

Du behöver

  • 11 st lasagneplattor

Fyllning:

2 st lökar gular
2 st morötter
2 st stjälkar blekselleri
200 g champinjoner
1 st burk krossade tomater
1 tsk oregano
salt och peppar

Ostsås:

4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
salt och peppar
2 dl riven ost
0.5 dl parmesanost nyriven

Gratinering och garnering:

2 st tomater
persilja klippt

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skala och tärna morötterna fint. Ansa svamp och selleri. Tärna dem.

2
Fräs lök, morötter, selleri och svamp i lite matfett tills grönsakerna mjuknar och har fått lite färg.

3
Tillsätt tomatkross, oregano, salt och peppar. Låt röran koka ihop tills den tjocknar. Smaka av.

4
Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner några lasagneplattor. Låt dem sjuda några minuter så att de mjuknar. Tag upp plattorna.

5
Lägg ca 2 msk grönsaksröra på varje platta. Rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i smord eldfast form. Fortsätt tills röra och plattor är slut.

6
Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Krydda med salt och peppar. Rör ner ostsorterna så att de får smälta.

7
Häll ostsåsen över rullarna. Hacka tomaterna och fördela hacket över såsen tillsammans med klippt persilja.

8
Gratinera mitt i ugnen tills ostsåsen börjar bubbla, ca 15 minuter.


Kommentar:
Vill du inte äta helt vegetariskt så tillsätt ca 200 g tärnad rökt skinka i grönsaksröran till pastanudlarna.

Scroll to Top