Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda

Fyllning:

250 g kesella Gourmet
2.5 dl lingonsylt fast

Ugn: 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.

2
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i äggsmeten.

3
Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter.

4
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Pensla pappret, som kakan har gräddats på, med lite kallt vatten och drag bort pappret. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över.

5
Blanda kesella med lingonsylt och bred fyllningen över kakan. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg kakan kallt tills den ska serveras.