Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk pepparkakskrydda
Fyllning:
250 g kesella Gourmet
2.5 dl lingonsylt fast
Ugn: 250°
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
2
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i äggsmeten.
3
Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter.
4
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Pensla pappret, som kakan har gräddats på, med lite kallt vatten och drag bort pappret. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över.
5
Blanda kesella med lingonsylt och bred fyllningen över kakan. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg kakan kallt tills den ska serveras.