Du behöver
- 150 g smör eller 1 1
- 2 st äggulor
- 1 st ägg
- 1 dl socker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4.5 st plommon urkärnade ev skalade
Maräng:
2 st äggvitor
1 dl socker
0.5 dl sötmandel flagad
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 1 port:
Gör så här
1
Vispa gulor, det hela ägget och socker pösigt. Tillsätt fettet.
2
Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Lägg plommonen i smeten.
3
Vispa vitorna till hårt skum och rör ner sockret till marängen. Vispa lite till och bred smeten över plommonen. Strö på mandeln.
4
Grädda nederst i ugnen i ca 50-60 minuter. Om kakan blir för mörk, lägg ett ark folie över.