Porterstek (av Ronny i Olofström)

Du behöver 2.5 kg kalopskött mörat 1.5 dl svartvinbärssaft 1.5 dl kinesisk soja 33 cl porteröl 2 st vitlök 2 tsk timjan 8 st enbär...

Du behöver

  • 2.5 kg kalopskött mörat
  • 1.5 dl svartvinbärssaft
  • 1.5 dl kinesisk soja
  • 33 cl porteröl
  • 2 st vitlök
  • 2 tsk timjan
  • 8 st enbär
  • 10 st svartpepparkorn
  • 1 st lök stor gul
  • 2.5 dl kaffegrädde

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna utom grädden och koka upp dem.

2
Löken ska skivas och läggas till. Lägg i köttet och låt koka på svag värme i 4 timmar.

3
Ta upp köttet, tillsät grädden och red med mjöl. Salta och peppra efter smak. Serveras med kokt potatis och grönsaker.

Scroll to Top