Primörklädd fläskfilé

De grönsaker som du inte hittar i grönsaksdisken finns i frysboxen. Med en läcker sås till filén och det gröna, är det här en riktig festrätt

Du behöver

  • fläskfilé ca 500 g
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1/2 -1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g blomkål i små buketter
  • 2.5 st vårlök eller 1 purjolök i bitar
  • 250 g morötter späda
  • 250 g broccoli i små buketter
  • 250 g sockerärter
  • vatten + salt

Kryddssås:

75 g smör eller margarin
3 st äggulor
1.5 dl vispgrädde
8 st citronmeliss hackade blad
0.5 dl hackad persilja
0.5 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk citronsaft

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn fläskfilén runt om. Krydda med salt och peppar. Efterstek under lock på svag värme, ca 15–20 minuter. Låt köttet vila en stund innan det skärs upp.

2
Koka grönsakerna (helst var för sig) i lättsaltat vatten tills grönsakerna känns mjuka, ca 8-10 minuter. Det går utmärkt att koka dem i mikron.

3
Vispa samman fett, äggulor, grädde och det kryddgröna till såsen. Sjud upp under kraftig vispning tills såsen är pösig, inte längre. Smaka av med salt, peppar och citron.

4
Lägg upp grönsakerna vackert på varma tallrikar, placera skivad filé ovanpå eller bredvid och servera med såsen.

Scroll to Top