Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 100 g smör 2 msk socker
- 2 msk kallt vatten
Fyllning:
100 g mandelmassa
400 g rabarber
2 dl crème fraîche
2 st ägg 1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 200°
Det här behövs för 6-8 bitar:
Gör så här
1
Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
2
Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Sätt aluminiumfolie runt kanten och nagga bottnen.
3
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Tag bort folien.
4
Riv mandelmassan. Ansa och skär rabarbern i små bitar.
5
Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker.
6
Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå. Häll smeten över det hela.
7
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat. Bjud vispad grädde eller glass till.