Rabarberpaj med krämig fyllning

Jag har många goda recept på rabarberpaj men den här är en av mina favoriter!

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör 2 msk socker
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

100 g mandelmassa
400 g rabarber
2 dl crème fraîche
2 st ägg 1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Ugn: 200°

Det här behövs för 6-8 bitar:

Gör så här

1
Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

2
Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Sätt aluminiumfolie runt kanten och nagga bottnen.

3
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Tag bort folien.

4
Riv mandelmassan. Ansa och skär rabarbern i små bitar.

5
Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker.

6
Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå. Häll smeten över det hela.

7
Grädda mitt i ugnen ca 30-­40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat. Bjud vispad grädde eller glass till.

Scroll to Top