Rödbetsgryta

En vegetarisk gryta som mättar rejält.

Du behöver

  • 600 g potatis
  • 600 g färska rödbetor
  • vatten salt
  • 100 g schalottenlök
  • 0.5 l grönsaksbuljong
  • persilja klippt

Tillbehör:

gräddfil
pepparrot
salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva rödbetorna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 10 minuter.

2
Skala potatisen och skiva den. Skala löken och skär den i skivor.

3
Varva potatis med rödbetor och lök i en kastrull. Häll över buljongen och låt allt koka på svag värme under lock tills potatis och rödbetor är mjuka.

4
Smaksätt under tiden gräddfil med riven pepparrot och salt.

5
Strö rikligt med persilja över grytan och bjud pepparrotsgräddfilen till.

Scroll to Top