Du behöver
Det här behövs för ca 6 port:
3 st äggulor
0.5 dl socker
0.5 dl flytande honung
1 pkt saffran
3 dl vispgrädde
Sås:
200 g hallon djupfrysta
florsocker efter smak
vatten eventuellt några matskedar
Garnering:
kiwifrukt
hallon
citronmeliss
Gör så här
Vispa äggulorna tillsammans med socker, honung och saffran till en pösig smet.
Vispa grädden till fast skum.
Rör ner grädden i äggsmeten och rör om så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i en form. Ställ formen minst 6 timmar i frysen.
Tina hallonen och kör dem i mixer eller matberedare. Smaka av såsen med florsocker. Späd eventuellt med lite vatten om såsen är tjock.
Ta fram glassen precis innan den ska avnjutas. Stjälp uppe och garnera som på bilden. Bjud hallonsåsen till.
Tycker du bättre om några andra bär så går det bra att byta ut hallonen mot dina egna favoritbär till såsen. Vill du inte ha saffran men ändå gul färg så kan du droppa i några droppar gul karamellfärg och istället smaksätta glassen med vaniljsocker.