Saffransglass med honung och hallonsås

Det finns desserter man aldrig glömmer när man en gång har smakat dem. Den här desserten är just en sådan! Glassens lilla sötma bryts fint av hallonsåsen som dessutom gör efterrätten till en ljuvlig färgsymfoni.

Du behöver

Det här behövs för ca 6 port:

3 st äggulor
0.5 dl socker
0.5 dl flytande honung
1 pkt saffran
3 dl vispgrädde

Sås:

200 g hallon djupfrysta
florsocker efter smak
vatten eventuellt några matskedar

Garnering:

kiwifrukt
hallon
citronmeliss

Gör så här

1

Vispa äggulorna tillsammans med socker, honung och saffran till en pösig smet.

2

Vispa grädden till fast skum.

3

Rör ner grädden i äggsmeten och rör om så att allt blir väl blandat.

4

Häll smeten i en form. Ställ formen minst 6 timmar i frysen.

5

Tina hallonen och kör dem i mixer eller matberedare. Smaka av såsen med florsocker. Späd eventuellt med lite vatten om såsen är tjock.

6

Ta fram glassen precis innan den ska avnjutas. Stjälp uppe och garnera som på bilden. Bjud hallonsåsen till.


Kommentar:
Tycker du bättre om några andra bär så går det bra att byta ut hallonen mot dina egna favoritbär till såsen. Vill du inte ha saffran men ändå gul färg så kan du droppa i några droppar gul karamellfärg och istället smaksätta glassen med vaniljsocker.

Scroll to Top