Du behöver
- 1 st morot
- 1 st stjälk blekselleri
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 dl vin vitt torrt
- 1 st fiskbuljongtärning
- 2 dl crème fraîche
- 1 st musslor eller motsvarande nykokta färska
- 500 g räkor med skal
- kräftor till garnering
- persilja klippt
- 4 st tagliatelle port
- 3 l vatten 1 msk salt
- 1 st saffran påse 0,5 g
- 1 msk olivolja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Ansa och hacka sellerin.
2
Fräs grönsakshacket i lite matfett tills det mjuknar.
3
Späd med vin, creme fraiche och smulad buljongtärning. Låt såsen koka ihop så att den blir tjock. Rör då och då i den.
4
Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Blanda ner dem i såsen. Värm så att skaldjuren blir varma, men nu får inte såsen koka. Smaka av.
5
Koka pastan så att den är nykokt när såsen är klar. Koka upp vatten med salt, olja och saffran. Lägg i pastan och koka enligt förpackningens anvisningar.
6
Blanda den nykokta pastan med såsen och klippt persilja. Lägg upp det i en varm skål och garnera eventuellt med kräftor.