Saffranspasta med havets frukter

Frestande gyllene pasta med skaldjur är en vacker festrätt som smakar jättegott.

Du behöver

  • 1 st morot
  • 1 st stjälk blekselleri
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 dl vin vitt torrt
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st musslor eller motsvarande nykokta färska
  • 500 g räkor med skal
  • kräftor till garnering
  • persilja klippt
  • 4 st tagliatelle port
  • 3 l vatten 1 msk salt
  • 1 st saffran påse 0,5 g
  • 1 msk olivolja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Ansa och hacka sellerin.

2
Fräs grönsakshacket i lite matfett tills det mjuknar.

3
Späd med vin, creme fraiche och smulad buljongtärning. Låt såsen koka ihop så att den blir tjock. Rör då och då i den.

4
Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Blanda ner dem i såsen. Värm så att skaldjuren blir varma, men nu får inte såsen koka. Smaka av.

5
Koka pastan så att den är nykokt när såsen är klar. Koka upp vatten med salt, olja och saffran. Lägg i pastan och koka enligt förpackningens anvisningar.

6
Blanda den nykokta pastan med såsen och klippt persilja. Lägg upp det i en varm skål och garnera eventuellt med kräftor.

Scroll to Top