Du behöver
- 5 dl rotselleri finstrimlad
- 2 st äpplen stora syrliga
- 1 st paprika stor röd
- 1 st purjolök liten
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
0.5 pkt saffran
salt och peppar
persilja klippt
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Koka selleristrimlorna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
2
Skala och kärna ur äpplena. Kärna ur paprikan. Skär äpple och paprika i små tärningar. Ansa och finstrimla purjolöken.
3
Blanda samman selleri, äpple, paprika och purjolök i en stor skål.
4
Rör samman creme fraiche och majonnäs. Smaka av med saffran, salt och peppar. Rör ner såsen i selleriskålen.
5
Låt stå kallt några timmar innan serveringen. Klipp över persiljan.