Sellerisallad med saffranssås

En krämig sallad med mild fin smak. Genom att förvälla sellerin blir den mjäll och mild. Bjud den tillsammans med en saftig påskskinka. Se receptet Örtgriljerad påskskinka

Du behöver

  • 5 dl rotselleri finstrimlad
  • 2 st äpplen stora syrliga
  • 1 st paprika stor röd
  • 1 st purjolök liten

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
0.5 pkt saffran
salt och peppar
persilja klippt

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Koka selleristrimlorna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av.

2
Skala och kärna ur äpplena. Kärna ur paprikan. Skär äpple och paprika i små tärningar. Ansa och finstrimla purjolöken.

3
Blanda samman selleri, äpple, paprika och purjolök i en stor skål.

4
Rör samman creme fraiche och majonnäs. Smaka av med saffran, salt och peppar. Rör ner såsen i selleriskålen.

5
Låt stå kallt några timmar innan serveringen. Klipp över persiljan.

Scroll to Top