Sinkadus (av Annelie i Ystad)

Du behöver 7 st fläskfilé hg 6 st tomater 2 st skinka hg rökt 150 g champinjoner färska 2.5 dl matlagningsgrädde 2 msk fransk senap...

Du behöver

  • 7 st fläskfilé hg
  • 6 st tomater
  • 2 st skinka hg rökt
  • 150 g champinjoner färska
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk fransk senap
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 dl riven ost

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Putsa och skär filén i lagom tjocka skivor.

2
Tärna skinkan, skiva tomaterna och champinjonerna.

3
Täck en form med dom skivade tomaterna.

4
Stek köttet, salta och peppra.

5
Lägg köttet på de skivade tomaterna.

6
Gör såsen enligt följande: Bryn champinjonerna, häll sedan på grädde, senapskinkan och vitlök, låt det puttra samman.

7
Häll sedan såsen över köttet och lägg därefterpå den rivna osten.

8
Sätt in det i ugnen i 200 grader i 15-20 min.

9
Serveras med hasselbackspotatis och sallad.

Scroll to Top