Smögentårta

Du behöver 9 skiva formbröd vitt längdskuret Fyllning 1: 1.5 dl majonnäs 1.5 krm paprikapulver 500 g räkor med skal 1 st dill knippa Fyllning...

Du behöver

  • 9 skiva formbröd vitt längdskuret

Fyllning 1:

1.5 dl majonnäs
1.5 krm paprikapulver
500 g räkor med skal
1 st dill knippa

Fyllning 2:

1 st laxkräm tub
1.5 st schalottenlökar
2 st hårdkokta ägg
1 st dill knippa

Garnering:

100 g kaviar röd
100 g kaviar svart
1 st kräftstjärtar
1.5 skiva kallrökt lax
citron dill, 8 räkor
gurkskiva

Det här behövs för 8-10 bitar:

Gör så här

1
Vispa grädden till fyllning 1. Tillsätt majonnäs och paprikapulver. Klipp dillen. Skala räkorna och tag undan ca 8 st till garneringen. Hacka resten grovt.

2
Lägg 3 brödskivor som botten. Bred ca hälften av majonnäsgrädden över dem. Fördela räkhack och klippt dill över.

3
Täck med 3 brödskivor lagda på andra hållet.

4
Skala och finhacka löken. Klipp dillen till fyllning. Skala och hacka de hårdkokta äggen.

5
Bred laxkrämen över brödskivorna. Fördela lök, dill och ägghack över. Täck med de sista brödskivorna, lagda som det första lagret.

6
Bred resterande majonnäsgrädde över och runtom hela tårtan. Garnera som på bilden.

Scroll to Top