Solgryta I

Grytor med obrynt kött i är snällare mot magen och kalorifattigare.

Du behöver

  • 500 g benfri kotlett bog eller skinka
  • 2 st gula lökar
  • 1 st gurka
  • 3 st tomater
  • 1 st grön paprika
  • 2 dl buljong
  • 2 msk soja
  • 1 st ananas ca 220g
  • 3 msk vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm peppar
  • 1/2-1 msk potatismjöl

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ganska breda strimlor. Skala och klyfta löken.

2
Koka upp buljong, ananasjuice från burken och soja i en kastrull. Tillsätt köttet, lite i taget.

3
Rör ner lök, pressad vitlök, vinäger, tomatpuré och kryddor. Låt allt sjuda på svag värme under lock ca 15 minuter.

4
Skär under tiden gurkan i ganska tjocka skivor, dela varje gurkskiva i 4 bitar. Tärna tomaterna. Kärna ur och strimla paprikan. Skär ananasskivorna i mindre bitar.

5
Lägg allt i grytan när köttet är mört och låt grytan sjuda några minuter till.

6
Red av grytan med potatismjöl utrört i lite vatten. Smaka av. Bjud kokt råris till.

Scroll to Top