Du behöver
- 500 g benfri kotlett bog eller skinka
- 2 st gula lökar
- 1 st gurka
- 3 st tomater
- 1 st grön paprika
- 2 dl buljong
- 2 msk soja
- 1 st ananas ca 220g
- 3 msk vinäger
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk salt
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 krm peppar
- 1/2-1 msk potatismjöl
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ganska breda strimlor. Skala och klyfta löken.
2
Koka upp buljong, ananasjuice från burken och soja i en kastrull. Tillsätt köttet, lite i taget.
3
Rör ner lök, pressad vitlök, vinäger, tomatpuré och kryddor. Låt allt sjuda på svag värme under lock ca 15 minuter.
4
Skär under tiden gurkan i ganska tjocka skivor, dela varje gurkskiva i 4 bitar. Tärna tomaterna. Kärna ur och strimla paprikan. Skär ananasskivorna i mindre bitar.
5
Lägg allt i grytan när köttet är mört och låt grytan sjuda några minuter till.
6
Red av grytan med potatismjöl utrört i lite vatten. Smaka av. Bjud kokt råris till.