Solgul saffransfisk

En riktigt festlig varmrätt för fiskvännerna.

Du behöver

  • 600 g spättafiléer

Buljong:

4 dl vatten
1 dl vin torrt vitt
0.5 tsk dillfrö 1

Sås:

1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljong hopkokt
2 dl crème fraîche
1 st saffran påse stött

Tillbehör:

bladspenat smörfräst
räkor

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka buljongen av alla ingredienserna i ca 10 minuter.

2
Rulla filéerna och lägg dem tätt i en kastrull. Sila över buljongen och sjud i ca 34 minuter eller tills fisken är klar. Ta upp fisken, lägg den på ett fat och håll den varm.

3
Fräs samman fett och mjöl. Späd med buljong, rör ner creme fraiche och smaksätt med saffran. Sjud såsen i ca 5 minuter. Rör ner äggulan.

4
Lägg den varma spenaten på ett fat och ovanpå den fisken.

5
Häll såsen över fisken och garnera med räkor.


Kommentar:
Smörslungad potatis är gott till fisken. Koka små potatisar. Smält smör i en kastrull och blanda ner finklippt dill, persilja och gräslök. Skaka potatisen i örtsmöret och servera till fisken.

Scroll to Top