Sommarsill I

Såsen är rikligt tilltagen eftersom det godaste med den här rätten just är att få mosa färsk potatis i den dillmättade såsen. Mums!

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis

Sås:

2 st matjessillfiléer
3 st hårdkokta ägg
1 st dill (ca 30 g utan stjälkar)
2 dl kaffegrädde
2 msk vinäger
2.5 msk socker

Garnering:

dillkvistar
hårdkokta ägg

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Skär sillfiléerna i små bitar. Mosa äggen. Finklipp dillen. Blanda samman sill, ägg och dill.

2
Rör samman grädde och vinäger. Smaka av med socker. Häll såsen över sillblandningen och rör om försiktigt. Låt stå en stund.

3
Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av den.

4
Garnera såsen med hårdkokta äggskivor och dill. Bjud den nykokta färskpotatisen med såsen.

Scroll to Top