Spenatpaté I

En underbar paté med läcker smak av dillfrön. Bjud den med rökt skinka eller lax samt en lättlagad sås.

Du behöver

  • 2 pkt bladspenat tinad
  • 1 st lök finhackad gul
  • 0.5 dl dill finhackad
  • 1 msk dillfrö
  • 4 st ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 msk örtsalt

Ugn: 200°

Det här behövs för 5­-6 port:

Gör så här

1
Hacka den urkramade spenaten. Blanda den med alla de övriga ingredienserna. Rör gärna ut mjölet i grädden först.

2
Häll smeten i en väl smord form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda patén i ca 1 timme.

3
Låt patén svalna något innan den stjälps upp. Servera den varm eller kall, gärna med krämig sherrysås.

Scroll to Top