20 stycken
Du behöver
- 1 äggula
- 2 msk socker
- 2 dl gräddmjölk
- 2 dl vetemjöl
Fritering:
kokosfett eller matolja
Gör så här
1
Rör samman äggula med socker, gräddmjölk och mjöl till en slät smet.
2
Häll smeten i en skål som inte är mycket större i diameter än struvjärnet.
3
Hetta upp fettet till 180° och låt struvjärnet vara i friteringsgrytan medan fettet blir varmt.
4
Ta upp struvjärnet och låt det rinna av. Doppa det i smeten. Håll järnet över friteringsgrytan en liten stund så att smeten stelnar.
5
Fritera struvorna guldgula ca 1 minut. Tag upp järnet och lossa struvan med hjälp av en gaffel. Låt kakan rinna av på hushållspapper.
6
Värm järnet mellan varje struva. Doppa eventuellt de färdiga struvorna i strösocker. Förvara kakorna kallt.
Gör “brödprovet” om du inte har termometer när du ska fritera dina struvor. Så här gör du: Värm fettet och lägg ner en bit vitt bröd i fettet. När brödet får fin gulbrun färg, efter ca 1 minut, har fettet rätt temperatur.