Du behöver

  • 600 g spättafiléer färska eller tinade frysta

Lag:

1 l vatten + 3 msk salt

Fyllning:

svamp ca 3 dl hackad förvälld
0.5 msk lök hackad gul
2 msk smör eller margarin
2 dl crème fraîche
0.5 dl vin torrt vitt
2 msk ströbröd
1 msk parmesanost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg filéerna ca 10 minuter i saltlagen. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper.

2
Fräs svamp och lök i matfett tills det “knäpper” i svampen.

3
Lägg häften av fiskfiléerna på ett smort ugnssäkert fat. Täck med svampen och lägg resten av filéerna ovanpå.

4
Blanda creme fraiche och vin. Häll detta bredvid fisken. Strö över ströbröd blandat med ost. Stek mitt i ugnen i ca 20–25 min. Ät med ris eller kokt pressad potatis och någon grönsak.