Svensk bouillabaisse

En spännande och festlig vardagsrätt. Framför allt barn tycker om att äta fisk så hära.

Du behöver

  • 1 st lök gul hackad
  • 4 st potatis i tärningar
  • 2.5 st morötter i tärningar
  • 3 msk olja
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 st saffran kuvert stött
  • 0.5 tsk fänkål
  • 1 l vatten + 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g torskfilé i bitar
  • 1 st burk musslor ca 225 g
  • 150 g skalade räkor
  • 0.5 st paprika strimlad
  • salt ev och peppar

Det här behövs för 4-­6 port:

Gör så här

1
Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt buljong, tomater, potatis, morötter och kryddor. Låt grönsakerna koka knappt mjuka.

2
Tillsätt torsken och låt den sjuda i 8­-10 minuter. Strax innan den är klar läggs musslor, räkor och paprika i. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Servera soppan med en klick creme fraiche, gärna smaksatt med vitlök och ett gott brytbröd.

3
Låt aldrig skaldjur koka, då blir de sega.

Scroll to Top