Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • salt och peppar

Rimlag:

1 l vatten
1.5 msk salt
1 msk socker

Äppel- och fetaostpesto:

1 st äpple
50 g fetaost
3 msk pesto

Grönsakspasta:

4 st tagliatelle port
2 st morötter
1 st squash
0.5 dl persilja klippt
0.5 dl parmesanost nyriven

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör ner salt och socker i vattnet till rimlagen. Rör så att allt löser sig. Dela torsken i portionsbitar och lägg ner dem i rimlagen. Låt ligga ca 30 minuter.

2
Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skär fetaosten i tärningar. Blanda äpple, fetaost och pesto lätt.

3
Skala morötterna. Hyvla dem och squash på längden med en potatisskalare. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Lägg i grönsakerna mot slutet av koktiden.

4
Tag upp torsken. Torka den. Stek torsken i lite matfett på båda sidorna tills den är vit och genomskinlig ca 5 minuter. Salta och peppra. Toppa torsken med äppelfetaostpeston. Häll bort kokvattnet från pastan. Blanda i klippt persilja och parmesanost.