Vårgratäng

Du behöver 250 g bacon skivad 500 g färsk spenat 2 dl vatten + 2 krm salt 5 st sparris färsk, fryst eller från burk...

Du behöver

  • 250 g bacon skivad
  • 500 g färsk spenat
  • 2 dl vatten + 2 krm salt
  • 5 st sparris färsk, fryst eller från burk
  • 1.5 st hollandaisesås påsar

Garnering:

tomater

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj spenaten väl. Koka upp vatten och salt. Lägg i spenaten och koka ca 5 minuter. Låt den rinna av. Lägg spenaten på ett smort ugnssäkert fat.

2
Koka sparrisen, om den är fryst enligt anvisning på paketet. Om den är färsk: Koka i rikligt med vatten, 2 tsk salt per liter, ca 20­-40 minuter. Tiden beror på hur nyskördad den är. Låt den rinna av.

3
Svep in sparrisen i baconskivorna och lägg ²paketen² på spenaten. Klicka över såsen.

4
Gratinera ca 20 minuter i mitten av ugnen. Garnera med tomater och bjud med kokt potatis eller ett gott bröd.


Kommentar:
Du kan byta ut hollandaisen mot en ostsås och bacon mot rökt skinka. Får du inte tag i färsk spenat, kan du använda fryst bladspenat.

Scroll to Top