Du behöver
- 250 g bacon skivad
- 500 g färsk spenat
- 2 dl vatten + 2 krm salt
- 5 st sparris färsk, fryst eller från burk
- 1.5 st hollandaisesås påsar
Garnering:
tomater
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj spenaten väl. Koka upp vatten och salt. Lägg i spenaten och koka ca 5 minuter. Låt den rinna av. Lägg spenaten på ett smort ugnssäkert fat.
2
Koka sparrisen, om den är fryst enligt anvisning på paketet. Om den är färsk: Koka i rikligt med vatten, 2 tsk salt per liter, ca 20-40 minuter. Tiden beror på hur nyskördad den är. Låt den rinna av.
3
Svep in sparrisen i baconskivorna och lägg ²paketen² på spenaten. Klicka över såsen.
4
Gratinera ca 20 minuter i mitten av ugnen. Garnera med tomater och bjud med kokt potatis eller ett gott bröd.
Du kan byta ut hollandaisen mot en ostsås och bacon mot rökt skinka. Får du inte tag i färsk spenat, kan du använda fryst bladspenat.