Västkustsoppa med räkkräm

En festsoppa som blir extra fin med jättegod räkkräm till.

Du behöver

  • 600 g fiskfilé blandade
  • 1 st gul lök
  • 1 st fänkålsstånd liten
  • 1 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 l fiskbuljong (tärning)
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • 1 st saffran (0,5 g)
  • 1 st burk hela tomater
  • dill klippt

Räkkräm:

1 dl lätt crème fraiche
1 msk citronmajonnäs
400 g räkor
1 tsk ingefära finriven
kajennpeppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Ansa och tärna fänkålen.

2
Fräs lök, purjolök, fänkål och pressad vitlök i lite matfett tills allt är mjukt och glansigt.

3
Tillsätt fiskbuljong, timjan, lagerblad, saffran och tomater med sitt spad. Låt soppan koka ca 10 minuter.

4
Skär fisken i kuber. Lägg ner dem i soppan och låt soppan sjuda ytterligare några minuter, tills fisken är vit och ogenomskinlig. Smaka av soppan. Strö över klippt dill.

5
Skala räkorna och grovhacka dem. Rör samman alla ingredienserna till krämen. Var försiktig med kajennpepparn, smaken kommer först efter några minuter! Bjud räkkrämen till soppan.

Scroll to Top