Du behöver
- 600 g fiskfilé blandade
- 1 st gul lök
- 1 st fänkålsstånd liten
- 1 st purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 l fiskbuljong (tärning)
- 0.5 tsk timjan
- 2 st lagerblad
- 1 st saffran (0,5 g)
- 1 st burk hela tomater
- dill klippt
Räkkräm:
1 dl lätt crème fraiche
1 msk citronmajonnäs
400 g räkor
1 tsk ingefära finriven
kajennpeppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Ansa och tärna fänkålen.
2
Fräs lök, purjolök, fänkål och pressad vitlök i lite matfett tills allt är mjukt och glansigt.
3
Tillsätt fiskbuljong, timjan, lagerblad, saffran och tomater med sitt spad. Låt soppan koka ca 10 minuter.
4
Skär fisken i kuber. Lägg ner dem i soppan och låt soppan sjuda ytterligare några minuter, tills fisken är vit och ogenomskinlig. Smaka av soppan. Strö över klippt dill.
5
Skala räkorna och grovhacka dem. Rör samman alla ingredienserna till krämen. Var försiktig med kajennpepparn, smaken kommer först efter några minuter! Bjud räkkrämen till soppan.