Vegetarisk lasagne I

Pasta är alltid omtyckt och en form med lasagne går utmärkt att förbereda och gratinera i sista minuten.

Du behöver

  • 10 st lasagneplattor

Grönsakssås:

1 st purjolök strimlad
1 st burk krossade tomater
1 st vitlöksklyfta pressad
1 pkt paprika 250 g
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ostsås:

1.5 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
6.5 dl mjölk
0.5 tsk salt
2 krm paprikapulver

Ugn: 200

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka tomatkross, purjo och vitlök i ca 10 minuter. Lägg i paprikan och smaksätt såsen.

2
Fräs matfett och mjöl, späd med mjölken och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Tillsätt salt, kryddor och ost.

3
Lägg hälften av grönsakssåsen i botten på en ugnssäker form. Täck med lasagneplattor.

4
Fördela spenaten på plattorna, täck med plattor och resten av grönsakssåsen. Lägg ett nytt lager plattor och överst ostsåsen.

5
Strö över lite riven ost och gratinera ca 30-­40 minuter nederst i ugnen. Servera gärna en sallad till.

Scroll to Top