Du behöver
- 350 g köttfärs
- 2.5 msk olja eller annat matfett
- 1/2-1 tsk curry
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 1 st squash liten
- 1 st purjolök liten
- 1 st röd paprika
- 1/2-1 tsk paprikapulver
- 2 tsk pressad citron
- 1.5 krm svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- 2 dl vatten eller
- 1 dl vatten och 1 dl mellangrädde
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Finstrimla de ansade grönsakerna — morot, palsternacka, purjolök och paprika. Skiva squashen
2
Hetta upp woken, tillsätt ca 1 msk olja och bryn färsen under omrörning. Lägg över den i en skål.
3
Fräs resten av fettet med curry, morot och palsternacka i ca 2–3 minuter.
4
Tillsätt resten av grönsakerna och fräs i 2 minuter. Krydda med paprika, citron, peppar och salt. Blanda ner färsen. Tillsätt vätskan.
5
Låt allt sjuda i 2–3 minuter. Servera med kokt ris eller pasta.
Du kan alltid köpa djupfrysta wokgrönsaker om du har bråttom. Men det blir förstås dyrare!