Wokad färs med curry

Välj de grönsaker du har tillgång till och som är prisvänliga just nu.

Du behöver

  • 350 g köttfärs
  • 2.5 msk olja eller annat matfett
  • 1/2-1 tsk curry
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1 st squash liten
  • 1 st purjolök liten
  • 1 st röd paprika
  • 1/2-1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk pressad citron
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl vatten eller
  • 1 dl vatten och 1 dl mellangrädde

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Finstrimla de ansade grönsakerna — morot, palsternacka, purjolök och paprika. Skiva squashen

2
Hetta upp woken, tillsätt ca 1 msk olja och bryn färsen under omrörning. Lägg över den i en skål.

3
Fräs resten av fettet med curry, morot och palsternacka i ca 2–3 minuter.

4
Tillsätt resten av grönsakerna och fräs i 2 minuter. Krydda med paprika, citron, peppar och salt. Blanda ner färsen. Tillsätt vätskan.

5
Låt allt sjuda i 2–3 minuter. Servera med kokt ris eller pasta.


Kommentar:
Du kan alltid köpa djupfrysta wokgrönsaker om du har bråttom. Men det blir förstås dyrare!

Scroll to Top