Du behöver
- 1 st kyckling stor
- salt och peppar
- 1.5 msk soja
- 4 tsk ingefära hackad syltad
- 1.5 msk farinsocker
- 0.75 dl ananasjuice
- 1.5 msk vinäger
- 1.5 dl vatten
- 1/2-1 st röd chilifrukt
- 1 st vitlöksklyfta
- 4 skiva ananas
- 1 st purjolök liten
- 1 tsk potatismjöl
- 2 msk smör
Tillbehör i små skålar:
syltad ingefära
sweet chilisås
mandelspån rostade
fingersalt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem gyllene i lite matfett i en stekgryta. Ta upp dem. Salta och peppra.
2
Rör ner soja, ingefära, farinsocker, ananasjuice, vinäger och vatten i grytan.
3
Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den i grytan tillsammans med pressad vitlök.
4
Låt skyn koka upp. Lägg ner kycklingbitarna och ananasskivorna. Låt allt puttra på svag värme under lock i ca 30 minuter eller tills kycklingen är mör.
5
Ansa och strimla purjolöken. Lägg ner den i grytan och låt allt puttra i ca 5 minuter till. Tillsätt mera vatten under koktiden om det kokar bort.
6
Ta upp kycklingbitarna och ananasskivorna och lägg det på ett serveringsfat. Rör ut potatismjölet med lite vatten och red av skyn. Blanka av med lite smör. Häll skyn över kycklingen.