Du behöver

  • 1 st kyckling stor
  • salt och peppar
  • 1.5 msk soja
  • 4 tsk ingefära hackad syltad
  • 1.5 msk farinsocker
  • 0.75 dl ananasjuice
  • 1.5 msk vinäger
  • 1.5 dl vatten
  • 1/2-1 st röd chilifrukt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 skiva ananas
  • 1 st purjolök liten
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 msk smör

Tillbehör i små skålar:

syltad ingefära
sweet chilisås
mandelspån rostade
fingersalt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem gyllene i lite matfett i en stekgryta. Ta upp dem. Salta och peppra.

2
Rör ner soja, ingefära, farinsocker, ananasjuice, vinäger och vatten i grytan.

3
Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den i grytan tillsammans med pressad vitlök.

4
Låt skyn koka upp. Lägg ner kycklingbitarna och ananasskivorna. Låt allt puttra på svag värme under lock i ca 30 minuter eller tills kycklingen är mör.

5
Ansa och strimla purjolöken. Lägg ner den i grytan och låt allt puttra i ca 5 minuter till. Tillsätt mera vatten under koktiden om det kokar bort.

6
Ta upp kycklingbitarna och ananasskivorna och lägg det på ett serveringsfat. Rör ut potatismjölet med lite vatten och red av skyn. Blanka av med lite smör. Häll skyn över kycklingen.