Du behöver
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1 msk honung
- 100 g smör
Fyllning:
6 st äpplen (ca 750 g)
1 st rödbeta färsk
1 st ingefära ca 2 cm
0.5 dl strösocker
1 msk vallmofrö svarta
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 8 port:
Gör så här
1
Arbeta samman mjöl, havregryn, honung och smör till en deg.
2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
4
Riv rödbetan och ingefäran fint.
5
Blanda samman äpplen, ingefära, rödbeta och socker. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över vallmofrön.
6
Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Bjud gärna creme fraiche till pajen men den är även god med traditionell vaniljsås.