Anitas röda äppelpaj

En ovanlig äppelpaj som är minst lika god som den är vacker.

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk honung
  • 100 g smör

Fyllning:

6 st äpplen (ca 750 g)
1 st rödbeta färsk
1 st ingefära ca 2 cm
0.5 dl strösocker
1 msk vallmofrö svarta

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Arbeta samman mjöl, havregryn, honung och smör till en deg.

2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.

4
Riv rödbetan och ingefäran fint.

5
Blanda samman äpplen, ingefära, rödbeta och socker. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över vallmofrön.

6
Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Bjud gärna creme fraiche till pajen men den är även god med traditionell vaniljsås.

Scroll to Top