Ansjovistarteletter

Salta små munsbitar.

Du behöver

Deg:

100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:

9 st ansjovisfiléer finhackade
0.5 dl tomatpuré
1 st ägg
0.75 dl vispgrädde
2 msk riven ost

Gratinering:

riven ost

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smula fettet i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt den gärna vila kallt en stund.

2
Blanda ansjovis, tomatpuré, äggula, grädde och ost. Vispa vitan till hårt skum och vänd ner den i smeten.

3
Tryck ut degen i smorda veckade formar och lägg i fyllningen. Strö över riven ost och grädda ca 20 minuter mitt i ugnen. Stjälp upp tarteletterna när de har svalnat. Servera dem varma eller kalla.

Scroll to Top